Ajdova zlejvanka

Ajdova zlejvanka - sladica ali samostojna jed

Osnovna sestavina ajdove zlejvanke je seveda ajdova moka, ki je po pričevanju pri nas v Prekmurju, za razliko od bele pšenične moke, ni nikoli primanjkovalo.
Ajdovo zlejvanko lahko ponudimo kot samostojno jed, toplo predjed, prilogo ali prigrizek. V gostilni Zeleni Gaj v Fokovcih jo  postrežejo z dodatkom kisle smetane in bučnega olja. 💚
.
Če ji dodamo sladkor, dobimo okusen posladek, ki ne zbuja slabe vesti 😊, pravi Boštjan Berke iz gostilne Zeleni Gaj.

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram