Marof

Gorička povest o dobrih vinih

Vinska klet Marof je zgodba Goričke vinorodne pokrajine in govori o bogati zgodovini, ki je na svoj pravi trenutek čakala več sto let. Je preplet preteklosti, narave in strastne zavezanosti izročilu. Goričko je namreč edinstven prostor z dolgo vinogradniško zgodovino, ki je bil do nedavnega neopažen v svetu vrhunskih vin.
Podjetnik Stanko Polanič je to skrito zakladnico vinogradniškega potenciala Goričkega prebudil. In Marof je rezultat. A Marof ni le vinska klet, je tudi in predvsem povezava z naravo, spoštovanje preteklosti in zazrtost v prihodnost.

Svoj prvi letnik vina pod njihovo blagovno znamko so v steklenice napolnili leta 2007.
Leto dni kasneje pa na mednarodnem ocenjevanju revije Decanter že prejeli prestižno nagrado za chardonnay Breg 2008.
Danes obdelujejo približno 100.000 trt na treh vrhunskih legah v Mačkovcih, Bodoncih in Kramarovcih. Njihove vinske vrtove krasi tudi najplemenitejša rdeča sorta - modra frankinja.
Leta 2018 je nemška revija Der Feinschmecker Marof uvrstila med najelitnejše vinske hiše v Sloveniji.
Priznanje in okušanje Stevena Spurrierja za njihovo vino Mačkovci modra frankinja, letnik 2013, pa je dokazalo, da so na pravi poti.
Vinar na Marofu, Uroš Valcl, vedno pravi, da si ne želi pridelati vina, ki je najboljše: “Želim pridelati vino, ki bi bilo najbolj iskreno. Da bodo ljudje iz celega sveta hodili gledat, kje raste trta, iz katere je bilo pridelano.”

A Marof ni le modra frankinja. Njihova vina so kombinacija strasti, natančnosti in ljubezni do podrobnosti. In še naprej si prizadevajo za izjemnost ob ohranjanju narave in upoštevanju vinarske tradicije.
Pridružite se jim na vinski poti, kjer vsaka steklenica Marofa pripoveduje svojo edinstveno zgodbo.
Oglejte si kleti, kjer zorijo vrhunska vina!
Ob nedeljah in ponedeljkih so odprti po predhodnem dogovoru, v torek, sredo, četrtek in petek med 10.00 in 16.00, v soboto pa med 13.00 in 18.00.

Po ogledu kleti boste okušali zgodbe goričkih gričev na Marofovi terasi, od koder je krasen razgled na vse vinograde.
Začutite razkošje Goričkega v vsakem požirku!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram