Sladka pot

Ste za nekaj sladkega brez slabe vesti?

Potem se podajte na pohod po Sladki poti, ki združuje domače obrtnike večstoletne tradicije medičarstva in čebelarstva. Pri Medičarstvu Celec v Ratkovcih lahko ob spoznavanju zgodbe o družinski dediščini medičarstva peizkusite tradicionalne medenjake in lectova srca. Od tam vas bo pot vodila na eko kmetijo Vidov brejg z zeliščnim vrtom in do potočnega mlina v Berkovcih iz leta 1930, potem pa še do čebelarstva Kozic v Ivanjševcih, kjer si lahko ogledate unikaten pisani čebelnjak in se posladkate z medenimi izdelki. Del Sladke poti je tudi edinstvena učna Pot po Močvari v Lončarovcih, na kateri boste spoznali drevesa in grmovnice, živalski svet, mokrotne travnike in kulturnozgodovinske značilnosti naselja.

Sladka pot je srednje zahtevna pohodniška pot, speljana po asfaltni, makadamski in gozdni poti ter vam ponuja dve možnosti: daljšo, 12-kilometrsko pot, in krajšo, 10-kilometrsko različico poti. Za izhodišče pa lahko izberete Medičarstvo Celec ali vaško-gasilski dom v Ratkovcih.

Spoznajte torej res sladko stran Prekmurja in se podajte na Sladko pot.

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram