Kolesarjenje Moravske Toplice

Spoznajte del Goričkega na kolesu v okolici Moravskih Toplic.

Tokrat predstavljamo idejo za izlet za vse, ki Prekmurje radi raziskujete s kolesom. Vabimo vas, da se popeljete po idilični gorički pokrajini in uživate ob vožnji s kolesom na srednje zahtevni poti, dolgi približno 17 kilometrov.

Kolesarska pot Po bregaj (oziroma Po bregovih) vodi od izhodišča v Moravskih Toplicah skozi Martjance, Sebeborce, Andrejce, Zgodnje Moravce in nazaj v Moravske Toplice. Priporočamo vam postanek v Martjancih z ogledom cerkve sv. Martina, v kateri lahko občudujete freske Janeza Akvile in glavni Plečnikov oltar. Za okrepčilo na poti bodo poskrbeli številni ponudniki domačih prekmurskih jedi.

S kolesom boste na tej poti premagali višinsko razliko 150 metrov ob 10 % naklonu, kar pomeni, da je pot primerna za rekreativne kolesarje, ki tu in tam premagajo tudi delno zahteven teren. Za to pot so značilni daljši položnejši vzponi, na katerih vas bodo ob lepem vremenu pričakali s soncem obsijani griči.

Pripravljeni? Pozor, zdaj gremo na pot Po bregaj!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram