Koline

Koline so zelo znana jed v Prekmurju.

V gostilnah jih pečejo v jesenskem in v zimskem času. Zakaj? Preberite v zapisu Urške Fartelj na blogu 220 stopinj poševno https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koline-ajdove-in-prosene-krvavice-kasnice-klobase-ocvirki-mast-zaseka-prekajevanje-mesa-in-se-kaj

Koline so lahko iz ajdove in prosene kaše ali tudi take, da k ajdovi kaši dodamo še kri. Tem potem pravimo, da so krvavice.

Koline spečemo v pečici.

V gostilni naročite koline z bujto repo in boste zmagali!:)

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram