Prekmurski rženi kruh

Kruh, ki nasiti dušo; prekmurski rženi kruh

Medtem ko raziskujete naše krasno Prekmurje, ne smete spregledati enega od njenih najbolj značilnih okusov - črnega rženega kruha.

Vsak domač kruh je poseben, edinstven in vsak je pravzaprav več kot samo hrana; je naša tradicija, naša kultura in naš dom. To lahko Prekmurci rečemo tudi za rženi kruh.

Črni rženi kruh je prava posebnost, ki seže globoko v prekmursko kulturno dediščino. Narejen iz kakovostne ržene moke, ki je poleg ajdove značilna za ta del Slovenije, in pečen v tradicionalni peči, ta kruh ponuja izjemno bogat in edinstven okus, ki vas bo navdušil že ob prvem grižljaju.

Kaj naredi črni rženi kruh tako poseben? Gre za kombinacijo lokalnih sestavin in izjemnih ročnih spretnosti, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. S svojo temno skorjo in mehkim notranjim delom, polnem arome, bo vsak grižljaj črnega rženega kruha razkril bogastvo okusov, ki jih lahko najdete le v Prekmurju.

Bistvena za odličen kruh pa je seveda tudi krušna peč. Ta omogoča peko kruha na način, ki zagotavlja odličen okus, hrustljavo skorjo in sočno sredico.

Zakaj je krušna peč tako odločilna?

Ustvarja popolno okolje za peko kruha. Enakomerna toplota v krušni peči zagotavlja, da se kruh peče enakomerno, brez neželenih temperaturnih nihanj, kar je bistveno za odlično vzhajanje, hrustljavo skorjo in sočno notranjost.

Prijeten vonj sveže pečenega kruha vabi celotno družino k mizi, kjer skupaj uživajo v okusih domače peke. In prav druženje ob pripravi kruha je še danes čudovita priložnost za povezovanje in ustvarjanje nepozabnih družinskih trenutkov.

Vi pa lahko v svojem raziskovanju Prekmurja in Prlekije uberete pot kulinaričnega raziskovanja in srečali boste številne nepozabne okuse; med drugim pravi domači rženi kruh.

Recept najdete tudi na kulinaričen blogu 220 stopinj poševno, ki ga ustvarja Prekmurka Urška Fartelj.

Rženi kruh lahko kupite v pekarni Omar v Rankovcih. Pekarna Omar ima tudi dve trgovini, in sicer v Murski Soboti in v Černelavcih.

Prav tako ržen kruh lahko kupite v vseh trgovinah v Prekmurju in v trgovini Mlinopek.

V Prekmurju peče domači kruh tudi veliko pridnih domačih rok 🙂

https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/ren-kruh
KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram