Prekmurec ustvarja gin

Destilarna Beyond Mura: razvajanje brbončic z vrhunskim slovenskim ginom

V osrčju osrednjeslovenske regije, le streljaj od Ljubljane, najdemo destilarno z imenom Beyond Mura. Butična destilarna, ki jo vodi strastna ekipa, je dom slovenskega gina s pridihom Prekmurja. Kljub temu, da so relativno novi na trgu, pa njihova bakrena kupola redko počiva. Njihova zgodba je prepletena z radovednostjo, ustvarjalnostjo in zaupanjem njihovih obiskovalcev.

Ekskluzivna destilacija začimb za popoln slovenski gin

Destilarna Beyond Mura ustvarja svojevrstno čarovnijo, ki z uporabo izključno naravnih in kakovostnih začimb rezultira v - dišečem ginu. Njihovo izhodišče je 96-odstotni etanol, ki preprečuje vnos neželenih priokusov v končni izdelek. Med destilacijo arome in okuse iz začimb ekstrahirajo s pomočjo hlapov, ki potujejo skozi začimbe in se nato kondenzirajo. Končni destilat razredčijo na 40 %.

Sledi zorenje, ki omogoča, da se arome in okusi razvijejo do popolnosti. Da bi ohranili okuse in arome nedotaknjene, njihov gin ni filtriran, kar mu daje rahlo opalescenten videz ali pa v steklenici najdemo drobne kristalčke. Ta proces priprave gina poteka skrbno in ročno - od priprave začimb in tehtanja vse do destilacije in pakiranja.

Nagrajeni izdelki, ki zapeljejo vaše brbončice

V samo letu in pol obratovanja je destilarna Beyond Mura osvojila kar 18 priznanj na različnih tekmovanjih ginov. Njihova predanost kakovosti je bila nagrajena tudi s posebnim priznanjem, drugim mestom v mešanju koktejlov s kombinacijo aperola in Old Toma na Festivalu GINola.

Vendar so za njih, kot pravijo, bolj kot priznanja dragocene povratne informacije njihovih obiskovalcev in ljubiteljev gina. Prav z njihovo pomočjo, so prepričani v destilarni Beyond Mura, rastejo naprej in razvijajo svojo edinstveno zgodbo.

Doživite nepozabno izkušnjo v destilarni Beyond Mura

Destilarna Beyond Mura vas povabi, da se pridružite njihovi zgodbi in doživite njihovo domačnost in prvinskost. So v kleti domače hiše, kar vam omogoča edinstven vpogled v njihov ustvarjalni proces. Ko jih obiščete, se lahko udeležite ogleda destilarne, kjer vam bodo svoje razkošne izdelke ponudili tudi v degustacijo. Njihovo izkušeno osebje vam bo predstavilo postopke izdelave destilatov in vas popeljalo skozi različne kombinacije okusov.

Odkrijte lokalno kulturo, tradicijo in način življenja

Destilarna Beyond Mura je močno povezana s Prekmurjem in ekološkimi kmetijami, od koder pridobivajo začimbe za svoje izdelke. S tem na poseben način promovirajo lokalno kulturo, tradicijo in način življenja. Njihovo delo v žganjekuhi, ki je v Sloveniji tradicionalna in domača, je popeljalo to obrt na višjo raven.

Pridite in se sprostite v naravnem okolju

Destilarna Beyond Mura je več kot le turistična destinacija, saj ponuja tudi priložnost za sprostitev in umik od vsakodnevnega stresa. Njihova idilična lokacija vam omogoča, da se povežete z naravo in se sprostite v mirnem okolju. Predanost trajnostnemu turizmu in ohranjanju narave pa je vključena v vse vidike njihovega delovanja.

Destilarna Beyond Mura vabi turiste, da se pridružijo zgodbi o ustvarjanju vrhunskega slovenskega gina. Njihova edinstvena ponudba ogledov in degustacij vam bo omogočila, da doživite pristno domačo izkušnjo slovenskega gina.

Za ogled destilarne ali nakup gina, jih kontaktirajte ali obiščite njihovo spletno stran:

Beyond Mura Distillery

Šentpavel pri Domžalah 25, 1230 Domžale

beyondmuradistillery@gmail.com

Tel: +38641538079

Fotografije: Jernej Horvat

https://www.beyondmuradistillery.com/
KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram