Odkrijte zanimiv svet pomurskih legend - Pomurski muzej Murska Sobota

Ker ste iskalci zanimivih turističnih doživetij v Prekmurju in Prlekiji, ne morete pustiti ob strani ene od ključnih zanimivosti regije - Pomurskega muzeja Murska Sobota, ki domuje v krasnem renesančnem dvorcu v mestnem parku.

Raziskovanje preteklosti

Pridite in si privoščite posebno popotovanje s pomočjo stalne razstave z naslovom "Ljudje ob Muri", kjer boste izvedeli vse o tem, kar ima Pomurje skrito v svoji bogati kulturni dediščini.

Tukaj na vas čakajo številne zanimive in bogate zgodbe o fevdalnih gospodih, meščanih, delavcih in podeželskem prebivalstvu, zgodbe o ekonomskih migracijah, vojnah in uničevanju, pa tudi zgodbe o sobivanju in strpnosti.

Izvirni artefakti in zgodovinske oddaje

Na stalni razstavi "Ljudje ob Muri" si lahko ogledate izvirne arheološke, zgodovinske, etnološke in umetnostne predmete iz Pomurja. Ti predmeti prikazujejo različne aspekte preteklosti regije, od prazgodovinskih skupnosti do modernih časov. Vidite lahko recimo izjemne arheološke najdbe, ki prikazujejo smrt in verovanja v prazgodovinskih skupnostih, Pomurje v času rimskega imperija ter slovansko poselitev.

Grajsko vzdušje v baročnem salonu

Baročni salon v muzeju je res edinstven prostor, ki kaže na bogato preteklost regije. Baročni salon je dokaz, da je Pomurje bogato z zgodovinskim in kulturnim bogastvom, ki je treba spoštovati in ohranjati.

Pomurski muzej Murska Sobota vam s ponosom odpira vrata v svet, poln čudes in zgodovinskih zgodb. Stopite skozi vrata muzeja in dovolite, da vas njegove razstave popeljejo na nepozabno potovanje skozi čas. Ne zamudite priložnosti, da doživite preteklost Pomurja na edinstven način.

Vsa vaša potovanja po Pomurju bodo nepopolna brez obiska Pomurskega muzeja Murska Sobota, zato - se vidimo tam!

Pomurski muzej najdete v prostorih GRADU V MURSKI SOBOTI.

Grad se nahaja v mestnem PARKU.

Odpiralni čas muzeja: torek – petek: 9.00 – 17.00, sobota: 9.00 – 13.00, nedelja: 14.00 - 18.00

ponedeljek in prazniki: zaprto

Ostale informacije glede vstopnine pa preverite na njihovi strani TUKAJ.

Fotografije: Sabina Cipot in Gašper Gomboc

Vabljeni!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram