Med legendo in resničnostjo: Vidov izvir v gozdu na Bukovnici

V mirnem gozdu ob Bukovniškem jezeru se skriva skriti dragulj - Vidov izvir.

Le nekaj korakov stran od kapele sv. Vida je izvir vode, za katerega  domačini verjamejo, da ima zdravilno moč. Od nekdaj se s to vodo osvežujejo ali si umivajo obraz, predvsem pa oči. Verjamejo namreč, da ima voda iz izvira energijsko moč, ki lahko pomaga pri zdravljenju vida, sluha, prebavil, živčevja in kože. Po umivanju oči z izvirsko vodo lahko menda doživite izboljšanje vida!

Legendarna zgodba, ki prav tako izvira pri tem izviru, pa govori o drvarjih, ki so nekoč v vodi, ki se je nabrala pred izvirom, videli otroka v sijočem belem oblačilu, o katerem so bili prepričani, da je nebesno bitje, saj je ob njihovem prihodu izginil. Izvir je tako dobil tudi ime »Baba-kútja«.

Poleg tega, da je kraj zanimiv zaradi teh legend, pa je še okolica oziroma cel gozd posut s 26. energijskimi točkami, ki naj bi pomagale pri odpravi težav in bolezni.

Izvir Sv. Vida in njegova okolica - tudi, če ne verjamete v legende in energije - pa vsekakor nudita oazo miru, kamor se lahko umaknete pred vsakodnevnim vrvežem. Vsekakor boste tukaj doživeli stik z naravo in uživali v preprostosti lepot gozda.

Pridite in doživite ta naravni kotiček, kjer se legenda sreča z resničnostjo, brez pretirane čarovnije, ampak z obljubo mirnega pobega v neokrnjeno naravo!

Ko se boste vozili proti raziskovanju Bukovnice, izvira in Bukovniškega jezera, vas na poti čaka tudi PUSTOLOVSKI PARK in druga kulinarična ponudba v bližini jezera, ki je ne smete izpustiti😊.

Dobro boste jedli v Gostilni Pri Lujzi v Dobrovniku, kjer imajo tudi vinsko fontano.

Se vidimo torej😊

Fotografije: Niko Časar

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram