Ideja za nepozabni enodnevni izlet: popotovanje po Ravenskem in Goričkem

Razmišljate o enodnevnem pobegu, a nimate pojma, kam?

Za vas imamo odličen in predvsem zapeljiv predlog!

Pridružite se nam na raziskovanju skritih draguljev Prekmurja – popotovanju z Ravenskega na Goričko!

Ta izlet je kot nalašč za prijatelje, družine in vse, ki iščejo doživetja s pridihom narave, vinske kulture in gastronomije.

Vzamite si čas zase, za svoje drage in za vse užitke!!

Trajanje izleta: Od 8.30 do 20.00 ure

Ravensko

1. Spust po Muri: odkrijte Babičev mlin in Otok ljubezni

Naša pustolovščina se prične s spektakularnim SPUSTOM PO MURI. V Krogu na brodu vas pričakuje topel sprejem. Vkrcajte se v čolne in zaplujte po Muri. Med potjo si ogledamo edini delujoči mlin na Muri – Babičev mlin v Veržeju. Kako dišiiii sveže mleta moka! Vzamemo jo tudi za domov!

Spust po reki vas bo očaral s svojo tišino in lepoto narave. Na Otoku ljubezni v Ižakovcih se ustavimo, da PAJAMO KRUH in uživamo v tradicionalnem bograču. Obdani z naravo se popolnoma sprostimo in napolnimo z energijo.

2. Marof – Vinska klet s preteklostjo

Pot nas nato z avtobusom popelje proti Goričkemu, a se pred tem ustavimo na MAROFU, kjer nas čaka očarljiva in moderna vinska klet. Tu lahko uživamo v degustaciji vrhunskih vin, obkroženi s čudovitim vinogradniškim okoljem. Kombinacija vinski užitki + razgled je nepremagljiva!

3. Sadjarska idila in naravni vodni biser

Nadaljujemo proti SADJARSTVU FICKO, kjer se prepustimo pravemu sadnemu rajanju in razvajanju. Prijazni gostitelji nam predstavijo svojo zgodbo in nas pogostijo s preizkušanjem več kot 20 različnih marmelad in žganj. Noro doživetje!! To je preprosto “must try”!

Po eksploziji sadnih in žganih - sladko in vroče je vedno sodilo skupaj! -  okusov se odpravimo do SLATINSKEGA VRELCA na Nuskovi, kjer se osvežimo z najboljšo mineralno vodo v Sloveniji. Iz nedrja zemlje priteče prava pravcata slatina! Narava je res čudežna … Do vrelca nas vodi kratek in prijeten sprehod, na katerem se lahko prepustimo čarom narave.

Goričko

1. Okusi bučno olje in čokolade

Zdaj pa je spet čas, da razburkamo naše brbončice! Pot nas namreč vodi do OLJARNE DAJČ, kjer nas pričaka vonj po pravem bučnem olju. Mmmmm! Kako diši tekoče zeleno zlato! Tukaj lahko okušamo bučna semena v različnih čokoladah ter uživamo v degustaciji pristnih okusov. Povezava buč in čokolade je ena najbolj norih, a hkrati najslastnejših kombinacij. Še eden “morate poizkusiti”!

2. Vinarsko razvajanje

Nadaljujemo do POSESTVA GJERKEŠ, kjer se ustavimo v njihovi vinski kleti. Med degustacijo vrhunskih vin uživamo v res osupljivih razgledih, ki nam jih nudi Goričko. Da o vinih Gjerkeševih sploh ne izgubljamo besed. Nekaterih stvari se pač ne da opisati. Če pa jih, pa je to le bled približek …

3. Gostilna Ajda – kulinarična dovršenost

Naša dogodivščina se iz kleti seli nekam, kjer bomo napolnili želodčke s pristno in slastno domačo hrano. Izlet zaključimo na Cankovi, kjer nas v GOSTILNI AJDA pričaka okusna večerja. Sprostimo se ob lokalnih dobrotah in si nabiramo novih moči za nadaljnje raziskovanje.

Pridružite se nam na pustolovščini po Prekmurju!

Prepustite se čarom Prekmurja in raziščite skrite dragulje, ki jih ponujata Ravensko in Goričko. Pridružite se nam na tem nepozabnem izletu, polnem okusov, naravnih lepot in doživetij.

Ne odlašajte, rezervirajte svoje mesto in doživite edinstveno izkušnjo, ki vam bo ostala v spominu še dolgo po koncu potovanja.

Se vidimo med potepanjem po Prekmurju! 😊

Izlet vam lahko organiziramo mi 🙂

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram