Objem narave, Pot po močvari v Lončarovcih

Predstavljajte si … ste na robu skrivnostnega sveta, kjer se zeleni travniki in gozdovi srečujejo z neokrnjeno močvirno pokrajino. Vdihnete vonj svežega zraka, poslušate šepetanje dreves in občutite utrip narave, ki se prebudi pred vašimi očmi.

A to ni le vaša domišjlija!
To je vse res!

Dobrodošli na Poti po močvari v Lončarovcih, kjer se razkriva edinstvena lepota Goričkega, kot je še niste doživeli.

Naravna pestrost v najmanjši vasi na Goričkem

Pot po močvari ponuja izjemno priložnost za odkrivanje bogastva narave v srcu ene najmanjših vasi na Goričkem, v Lončarovcih. Med sprehodom po dvignjeni leseni poti, dolgi dobrih 400 metrov, boste deležni raznolikih naravnih lepot. Od prepletanja močvirja do mokrotnih travnikov, od orjaških vrb do gozda, vsak korak na tej poti vas približa resničnemu čudežu narave.

Razkrivanje skrivnosti s pomočjo interpretativnih tabel

Med vašim potovanjem boste naleteli na informativne table, ki vas bodo popeljale v svet lokalnih naravnih vrednot. Spoznajte potok Curek, ki teče skozi gozd ter se seznanite z značilnimi drevesnimi in grmovnimi vrstami tega področja. Vsaka tabla je ključ, ki odpira vrata v razumevanje naravnega okolja, ki vas obdaja.

Doživetje vodenega obiska domačinov

Če si želite resnično poglobiti svoje doživetje, se pridružite vodenemu obisku, ki ga pripravijo sami domačini. V 30 minutah do 1 ure vam bodo razkrili številne podrobnosti in zanimivosti ob poti, ki jih sami morda ne bi opazili. Za voden obisk je potrebna predhodna najava, a ta dodaten korak vam bo omogočil res nepozabno doživetje v objemu narave.

Pot po močvari v Lončarovcih ni samo pot. Če boste pozorni na vsak korak, če boste prisluhnili šepetanju vetra in se prepustili čarom okolja, ki vas obdaja, boste začutili povezanost z naravo, ki je čakala le na vas.

Stopite v stik s Krajevno skupnostjo Lončarovci, kjer se lahko najavite in prosite za voden ogled in se pripravite na nepozabno avanturo v srcu Prekmurja.

Potujte, odkrivajte in doživite - čaka vas Pot po močvari v Lončarovcih!

Fotografije: Niko Časar

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram