Adrenalinska izkušnja v Mačkovcih: motokros, ki vam bo vzel sapo

Vas kdaj prevzame želja po nečem nepozabnem, adrenalinskem, ki pa je hkrati prijazno okolju in družbeno koristno?

Da je to nemogoče?! Ne, pa ni!

Živi primer je motokros Mačkovci.

Le predstavljajte si - blato se razprši pod kolesi divjih motociklov in hrup motorjev se meša z navdušenjem množice.

Dobrodošli v Mačkovcih, kjer motokros ni le šport, ampak tradicija, ki združuje ljudi že skoraj 60 let!

Tradicija, ki traja skoraj 60 let

Bogata zgodovina

Motokros v Mačkovcih ima dolgo tradicijo, ki sega v preteklost skoraj šestih desetletij. To ni le šport, ampak tudi pomemben del lokalne kulture in zgodovine, ki vsako leto privablja ljubitelje motorjev in adrenalina iz celotne Slovenije.

Obnova aktivnosti

Avto-moto društvo (AMD) Štefan Kovač Murska Sobota je v zadnjih letih ponovno obudilo aktivnosti na tej zgodovinski progi. Letno organizirajo dve pomembni tekmovanji: državno prvenstvo in mednarodno pokalno dirko, ki privabljata vrhunske dirkače.
Na lanskoletni dirki državnega prvenstva so gostili tudi aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP Tima Gajserja!!

Medijska pokritost

Tekmovanja v Mačkovcih so vedno odlično medijsko zastopana, kar pripomore k širjenju prepoznavnosti dogodka in privablja še več obiskovalcev.

Druženje in podpora lokalni skupnosti

Gospodarska korist

Dirke v Mačkovcih prinašajo ne le zabavo za peščico, ampak širšo družbeno korist, saj lokalni podjetniki in ponudniki storitev profitirajo ob povečani obiskanosti področja. Gostilne, namestitveni hoteli in druge storitve doživljajo porast obiskov in prihodkov.

Okoljevarstvena ozaveščenost

Društvo AMD Štefan Kovač se dobro zaveda pomena okoljevarstva. Redno merijo hrup in ga ohranjajo pod zakonsko dovoljenimi vrednostmi, namakajo stezo za zmanjšanje emisij prahu ter vlagajo v infrastrukturo, ki zmanjšuje vpliv na okolje. Proga je tako opremljena s sistemom namakanja, ki učinkovito zmanjšuje prašenje in vpliv na okolje

Investicije v Infrastrukturo

Prihodke od dirk društvo namensko vlaga v izboljšanje infrastrukture. To vključuje vodovod, telekomunikacijsko omrežje, sanitarije ter ureditev platojev za tekmovalce in obiskovalce.

Združevanje tradicije in sodobnosti

Športna in družbena dejavnost

Motokros v Mačkovcih združuje športno strast z družbeno koristjo. To je kraj, kjer se srečajo ljubitelji adrenalina, lokalna skupnost in turisti, da skupaj uživajo v edinstveni izkušnji.

Povezovanje generacij

Tradicija motokrosa povezuje različne generacije – od tistih, ki se spominjajo prvih dirk, do mladih navdušencev, ki šele vstopajo v svet tega vznemirljivega športa.

Sodobni okoljevarstveni standardi

Društvo ne le ohranja tradicijo, ampak jo nadgrajuje s sodobnimi okoljevarstvenimi standardi, kar omogoča trajnostni razvoj in prijaznost do okolja.

Dobrodošli v Mačkovcih!

Obiščite Mačkovce in doživite adrenalinsko vzdušje motokrosa na lastne oči! Ne zamudite priložnosti, da postanete del tradicije, ki združuje šport, kulturo in skupnost. Pripeljite svojo družino, prijatelje ali pa se odpravite sami in spoznajte nove ljudi. Naj bo to vaša naslednja turistična destinacija, kjer boste uživali v vznemirljivih dirkah in podpirali lokalno skupnost.

Se vidimo ob progi!

Kako najdete progo?

Na cesti Murska Sobota - Mačkovci, zavijete levo proti Posestvu Marof. Pred posestvom boste na levi strani zagledali progo.

Fotografije: Arhiv občina Puconci

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram