S soncem poljubjeno Prekmurje: Izlet poln okusov, vonjav in avantur!

Ekipa sodelavcev iz Gorenjske si je zaželela izkusiti prekmursko sonce, naše okuse in vonjave in tako smo jim pripravili nepozaben dan. Team buliding se reče moderno? Ne vemo, vemo samo, da smo jim pripravili prvovrsten program za najboljši izlet.

In? Ja, seveda! Bilo je zanimivo, nepozabno in - imelo je okus po “pridemo še!”.
Seveda!
Prekmurje je vedno prava izbira!

In kje vse smo se potepali??

Naša prva postaja je bila ŠUNKARNA KODILA.

Naša avantura se je začela pri Kodili v Markišavcih, kjer nas je Janko Kodila vpeljal v zgodbo njihovega uspešnega in slastnega družinskega podjetja. Ogled sušilnice šunk in degustacija njihovih vrhunskih izdelkov v restavraciji sta nas popolnoma očarala. Po okušanju šunk smo si privoščili še nekaj dobrot iz njihove trgovinice.

Nas pa je že čakala MURSKA SOBOTA.

Naslednja postaja: središče Murske Sobote! Sprehodili smo se skozi čudovit soboški park do Evangeličanske cerkve, kjer nas je duhovnik Leon Novak navdušil s svojo izjemno predstavitvijo evangeličanstva. Po osvežujoči kavi na Trgu zmage smo bili pripravljeni na naslednjo dogodivščino.

3. postaja: PEKARNA OMAR.

V družinski pekarni Omar v Rankovcih so nas sprejeli s širokimi nasmehi in nepozabnimi dobrotami. Okusili smo prekmursko gibanico in posebno posolanko z malinami!! Noro dobro kombinacija okusov! Družina Omar - Tonček, Marija, hčerka Timoteja, zet Matjaž in vnuček Gal - nas je tako toplo sprejela, da smo z veseljem vzeli nekaj njihovih specialitet tudi za domov.

Nato pa do SADJARSTVA FICKO.

Na dvorišču sadjarstva Ficko v Rogaševcih so nas pričakali sveže pečeni buhteljni z domačimi marmeladami. In seveda Martin Ficko, ki nam je predstavil sadjarstvo in nas z degustacijo marmelad, likerjev, žganj, orehov, bučnega olja in namaza popeljal v svet okusov. Bilo je naravnost čudovito!

5. postaja: GRAD NA GORIČKEM.

Tisti, ki še niso obiskali Gradu na Goričkem, so imeli priložnost za ogled, medtem ko so ostali uživali v sproščenem vzdušju in odličnih energijah Goričkega minil kot blisk!

Zaključek pa na TURISTIČNI KMETIJI PUHAN.

Izlet smo zaključili na Turistični kmetiji Puhan v Bogojini. V njihovi vinski kleti smo degustirali odlična vina, nato pa uživali v okusni večerji v gostilnici.

Bil je popoln dan, poln smeha, dobre družbe in čudovitih okusov!

Prekmurje nas je popolnoma očaralo in že načrtujemo naslednji obisk.

Zato se nam se nam na naslednji avanturi pridružite tudi vi!
Pišite na info@napocitnice.si   in - se vidimo kmalu!

Fotografije: Sabina Cipot

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram