SKOK ČEZ MURO

Gramoznica Babinci: skrita oaza za ribiče in ljubitelje vode

Gramoznica Babinci, ki je skrita sredi zelenja Prlekije, je pravi raj za ljubitelje narave, ribiče in tiste, ki si želijo pobegniti malo “na samo”.

In zakaj je obisk Gramoznice Babinci neprecenljiva izkušnja?

Ribiški raj

Gramoznica Babinci, ki jo upravlja Ribiška družina Ljutomer, obsega 13 hektarjev vodne površine z največjo globino 30 metrov. Čeprav je voda včasih malo bolj motna zaradi kopanja gramoznih delavcev, to na ribolov ne vpliva. Vsako leto vlagajo krape - najmanj 1000 kg - in do 100 smučev, kar zagotavlja bogato ribjo populacijo.

Raznolikost ribolova

Gramoznica Babinci ponuja raznolike možnosti ribolova. Med ribolovnimi vrstami, ki jih lahko ulovite, so amur, klen, koreselj, krap, ostriž, ploščič, rdečeoka, smuč, som, ščuka in zelenika. Ne glede na to, ali ste ljubitelj beličarjenja, talnega ribolova ali vijačenja, boste tu našli svoj kotiček.

Vabljive vabe

Dovoljene so umetne vabe, vabe rastlinskega izvora in vabe živalskega izvora. Izbirate lahko med različnimi tehnikami in se preizkusite v ribolovu na svoj način.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti!

V gramoznici Babinci lahko uživajte v mirni modri vodi, občudujte naravno okolico in se prepustite ribolovnim užitkom.

A, pozor! Voda je globoka tudi do 30 metrov, zato bodite previdni, da ne bo nepotrebnega stresa in neprijetnosti.

Pridite in odkrijte skriti vodni biser Prlekije!

V bližini najdete super namestitev RANČ JUREŠ in odlično gostilno ZORKO, kjer imajo tudi PARK DOŽIVETIJ.

Fotografije: RIBIŠKA DRUŽINA LJUTOMER

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram