Popoln poletni izlet v raj med sivko v Bakovcih

Predstavljajte si, da stopite na polje, kjer vas objame vonj po sivki, okoli vas pa se razteza morje vijoličnih cvetov. Ni vam treba potovati do Provanse, da bi to doživeli! Nasad sivke v Bakovcih, le nekaj minut vožnje iz Murske Sobote, vas pričakuje.

Sprehod skozi 18.000 sadik sivke in žajblja

Kovačevi so tisti, ki so tukaj ustvarili pravi raj s kar 18.000 sadikami sivke in žajblja. Najboljši čas za obisk je od sredine junija do začetka julija, ko sivka doseže svoj vrhunec cvetenja. V tem obdobju se nasad preobrazi v čudovit vijoličen kraj, ki spominja na francosko Provanso. Toda tudi izven glavne sezone nasad ponuja miren in sproščujoč ambient, kjer se lahko odpočijete in uživate v čudovitem miru in sozvočju z naravo.

Okusne dobrote in destilacija sivke

Med poletnimi vikendi nasad ponuja obiskovalcem posebno doživetje – prikaz destilacije sivke. Videli boste, kako iz svežih cvetov pridobivajo eterično olje in hidrolat. Po sprehodu po 300 metrov dolgem nasadu se lahko okrepčate s slastnimi sivkinimi palačinkami in osvežilnim napitkom, ki vas bosta osvežila in navdihnila za nadaljnje raziskovanje.

Razgled na Mursko Soboto in stari Lukačev mlin

Pot po nasadu vodi mimo čebelnjakov in se povzpne do nasipa Mure, od koder se razprostira čudovit pogled na nasad in okolico z Mursko Soboto v ozadju. Ob povratku vas pot vodi mimo starega Lukačevega mlina, kjer lahko občudujete zgodovinsko dediščino in uživate v naravi.

Povabljeni, da obiščete sivkin nasad

Ne zamudite priložnosti za obisk tega skritega dragulja v Pomurju. Naj vas vonj sivke, čudoviti razgledi in miren ambient popeljejo v popoln poletni dan. Pridite in doživite Bakovce, kjer vas čaka čarobnost sivkinega nasada in nepozabno doživetje v naravi.

Nasad sivke v Bakovcih je idealna destinacija za vse, ki iščete sprostitev in lepote narave. Vzemite si čas za sprehod med sivkinimi grmi, okušanje domačih dobrot in občudovanje naravnih razgledov. Pridružite se nam in odkrijte čarobnost sivke v srcu Pomurja!

Pustite se očarati in se podajte na nepozaben izlet, ki bo obogatil vaše poletne dni z vonjem, okusom in nepozabnimi spomini.

V navigacijo samo nastavite NASAD SIVKE BAKOVCI in pripeljala vas bo točno do BAKOVKE 🙂

Fotografije: Arhiv Bakovke

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram