Praznik okusov, kulture in nepozabnih doživetij v Lendavi

Vas mikajo odlična hrana, vrhunska vina, bogata kultura in prijazni ljudje?
Potem vemo, kam morate priti!

Naš predlog je res nekaj posebnega …

Nujno obiščite Festival Vinarium v Lendavi, kjer vas čaka pravi praznik za vse čute.

Okusite najboljši bograč na Bogračfestu

Eden izmed vrhuncev Festivala Vinarium je zagotovo Bogračfest, ki bo 24. avgusta.

V središču Lendave se bo zbralo več kot sto ekip, ki bodo tekmovale v kuhanju najboljše različice te priljubljene prekmurske jedi. Vonj po počasi kuhanem mesu, papriki in začimbah vas bo preprosto očaral.

In kaj je še boljše od samo okušanja bograča?

Priložnost, da ga poskusite v družbi prijateljev, ob spremljavi lokalnih vin in žive glasbe, ki bo ustvarila nepozabno vzdušje.

Vrnite se v čas tradicij z Lendavsko trgatvijo

Za tiste, ki si želite pristno izkušnjo obiranja grozdja, pa je Lendavska trgatev 31. avgusta popoln dogodek.

Ta dan bo poln veselja, pesmi in seveda trgatve, kjer boste lahko sodelovali pri pobiranju sočnih grozdov. Tradicionalni običaji in obredi vas bodo popeljali nazaj v čas, ko je bila trgatev eden najpomembnejših dogodkov leta.

Poleg tega pa vas čaka še veliko več – od bogate kulturne dediščine do okusnih lokalnih specialitet.

Stolp Vinarium: pogled, ki vam bo vzel dih

Med obiskom Festivala Vinarium nikar ne zamudite obiska stolpa Vinarium, ki bo 9. septembra praznoval svoj deveti rojstni dan.

Ta 53,5 metrov visok razgledni stolp vam ponuja 360-stopinjski pogled na štiri države – Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško. Na ta poseben dan bo potekal pester program, vključno z glasbenimi nastopi, otroškimi delavnicami in obiskom Vinske kraljice Slovenije.

Imate torej popolno priložnost, da združite odlično hrano, vrhunsko vino in dih jemajoč razgled v eno samo nepozabno izkušnjo.

Vabljeni v Lendavo, kraj, kjer se srečujeta tradicija in zabava

Festival Vinarium ni le dogodek – je doživetje, ki vas bo popeljalo v srce prekmurske kulture in kulinarike. Ne glede na to, ali ste ljubitelj tradicionalnih jedi, vrhunskih vin ali pa iščete sproščujoč dan z družino, vas Lendava pričakuje z odprtimi rokami!

Kaj vse lahko še v Lendavi vidite in doživite, pa preberite TUKAJ.

Fotografije: Arhiv Festival Lendava

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram