105 let združitve: Pridružite se nocojšnji državni proslavi v Beltincih

Ste že kdaj občutili magično energijo, ki se prepleta med zemljo in nebom v Prekmurju?
Če še niste, je danes popoln dan, da to doživite. Danes, 16. avgusta, se pridružite vsem, ki bomo praznovali jutrišnji praznik združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo ob 20.30 v Beltincih, kjer bo ob gradu potekala državna proslava. Ta dogodek ni le priložnost za praznovanje zgodovinskega trenutka, temveč tudi edinstvena priložnost, da se potopite v bogato prekmursko kulturno dediščino.

Zakaj se morate udeležiti nocojšnje proslave?

  1. Zgodovinski pomen dneva: Dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki ga obeležujemo 17. avgusta, je dan, ko se spominjamo, kako je pred 105 leti Prekmurje po prvi svetovni vojni postalo del Slovenije. Ljudsko zborovanje v Beltincih leta 1919 je pomenilo začetek novega poglavja za Prekmurce, ki so s plebiscitarno odločitvijo izbrali pripadnost matični domovini. To je trenutek ponosa in časti, ki ga ohranjamo v zavesti vseh Slovencev.
  2. Nepozaben umetniški program: Nocojšnja proslava z naslovom Med zemljo in nebom – razsežnosti prekmurske duše obljublja nepozabno kulturno doživetje. Scenaristka in režiserka Mateja Kokol je v program vključila besedila pesnikov, kot sta Denis Škofič in Feri Lainšček, ter glasbo Vlada Kreslina. Občutili boste prepletanje ljudske glasbe z modernimi elektronskimi zvoki, ki ga bodo na odru pričarali Marko banda, Vokalna skupina BeleTinke in mnogi drugi. To je večer, kjer se preteklost sreča s sedanjostjo in kjer se bo prekmurska duša dotaknila vaše.
  3. Priložnost za povezovanje: Današnji dogodki niso le priložnost za obeležitev zgodovinskega dne, temveč tudi za druženje in povezovanje. Pred samo proslavo bo potekala slavnostna seja občinskega sveta Beltinci, kjer bo govorec državni sekretar Dejan Židan, v Črenšovcih pa bo predsednica republike Nataša Pirc Musar položila venec ob spomeniku Jožefu Kleklu. Dan je poln simbolike, ki nas spominja na pomen povezovanja in skupnosti, kar je danes še posebej dragoceno.
    Ne zamudite priložnosti, da se udeležite nocojšnje državne proslave v Beltincih. Pridite, da skupaj obudimo spomin na pomemben zgodovinski trenutek in hkrati uživamo v vrhunskem umetniškem programu, ki bo navdihnil prav vsakega izmed nas.

Praznujte z nami, povežite se s prekmursko zgodovino in kulturo ter bodite del tega nepozabnega večera. Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj z nami doživite večer, ki ga boste še dolgo nosili v srcu. Se vidimo nocoj ob gradu v Beltincih!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram