Soboško jezero

Slišali ste že za Panonsko morje, seveda.
No - lahko pa se v njem tudi kopate! Jaaaa, čisto res! Vsaj v njegovih ostankih.

Le nekaj minut iz Murske Sobote (vožnje z avtomobilom ali kolesom) je namreč Soboško jezero, ki so mu domačini včasih pogosteje rekli tudi Soboška kamešnica, danes pa je to - na kratko - Expano,
saj ob jezeru stoji paviljon, s katerim se je naša država predstavljala na svetovni razstavi Expo Milano leta 2015.
Expano, kjer lahko spijete kavo, kaj pojeste ali kupite in si ogledate multimedijsko razstavo o Pomurju, je torej tik ob Soboškem morju, ki vabi, da se ob njem spočijete, okopate, naplavate, namočite, pa tudi srfate, supate, jadrate, se popeljete s kajakom in še kaj.
Če vas bolj kot voda privlači svoboda, pa so tam na voljo štiri hišice s kamini - odlični prostor za dooolge piknike, medtem, ko se otroci igrajo na bližnjih igralih ali v vodi. Ob Soboškem morju pa je tudi gibalni park za odrasle, ki ga preprosto morate preizkusiti!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram