Bukovniško jezero

Ste že spoznali čarobno vodno lepotico, ki so ji že nekoč pripisovali posebno čudežno moč, saj naj bi ljudem, ki so si z vodo iz izvira na hribčku nad jezerom spirali oči, izboljšal vid, nekateri pa naj bi tudi spregledali?

Govorimo o Bukovniškem jezeru, umetnem jezeru, ki je nastalo z zajezitvijo potoka Bukovnica in o izviru Svetega Vida, ki je malo stran od kapele svetega Vida, v gozdu nad jezerom. Da je to območje res prepleteno s čudežnimi energijami, so ugotovili tudi radiestezisti, ki so okrog jezera odkrili in označili 26 energijskih točk, ki lahko ljudem pomagajo pri različnih nevšečnostih.

Drugače pa je jezero zelo primerno za ohladitev sredi najbolj vročega poletja, saj je sredi gozda, južno od naselja Bukovnica in okoli njega teče tudi gozdna učna pot, ki se začne nad ribiško kočo in je dolga kilometer in 700 metrov. Ob jezeru, ki je globoko približno tri metre - ponekod največ osem - boste srečali tudi veliko ribičev, otroci pa bodo obiska jezera in bukovniškega gozda najbolj veseli, saj je prav tam atraktiven Pustolovski park Bukovniško jezero, kjer tako otroke kot pogumne starše čaka neomejena zabava v plezanju!

V pustolovskem parku z navdušenjem poleg otrok in družin sprejmejo tudi šolske skupine ali skupine sodelavcev, ki si želijo dober in učinkovit teambuilding.

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram