Luštna domačija

LUŠTna domačija združuje za vas vse na enem mestu!

Od sproščenega posedanja v kavarni z edinstvenim razgledom do nakupa lokalnih pridelkov in izdelkov.

Edinstven razgled na rastlinjak ponuja prav posebno doživetje, ki ga ni moč izkusiti nikjer v Sloveniji. Na LUŠTni domačiji v Renkovcih lahko obiskovalci kupijo zares svež paradižnik LUŠT, pa tudi dobrote lokalnih izdelovalcev in pridelovalcev. Poleg tega so užitki toliko večji, saj gre za sproščeno okolje, odlično kavo, ki ji delajo družbo osvežilni napitki, tortice, pica in sladoled in še in še.
Za vse obiskovalce pa so pripravili nekaj zelo posebnega - virtualen vstop v oba rastlinjaka v Renkovcih in Mali Polani. Da je doživetje zares popolno, lahko obiskovalci prisluhnejo predstavitvi načina pridelave paradižnika in si privoščijo še pokušino. Na koncu pa se osvežijo s sveže stisnjenim sokom iz paradižnika LUŠT ali paradižnikovim sladoledom!

Predstavitev načina pridelave paradižnika izvajajo v zato namenjenem hodniku oziroma LUŠTni izložbi v rastlinjaku.
To je za mnoge nepozabna izkušnja, saj jih pri tem oblečejo tudi v posebna zaščitna oblačila.

Na LUŠTni domačiji so na voljo izdelki in pridelki lokalnih dobaviteljev. Poleg tega sodelujejo z raznimi lokalnimi dobavitelji, ki paradižnik na različne načine predelujejo. Tako boste v njihovi trgovini našli denimo paradižnik, oblit z rubin čokolado; pa takega, ki je vložen v bučno olje, ali pa paradižnikovo mezgo in omako za testenine, pa liofiliziran ali pa sušen paradižnik, paradižnikov sladoled, gin s priokusom paradižnika in še kaj.
Obiskovalci lahko izberejo tudi med izdelki iz ličja ter raznimi spominki iz lokalnega okolja, seveda pa se lahko oblečejo tudi v “LUŠTna bejba” ali “LUŠTen frajer” majčke. Njihovi dobavitelji, kot tudi tisti, ki njihov paradižnik predelujejo v razne izdelke, prihajajo iz lokalnega okolja, zato so transportne poti dobave pridelkov in izdelkov kratke. Kupci pa paradižnik naložijo v vrečke, ki so izdelane iz odpadnih stebel paradižnika LUŠT. Papir, iz katerega je izdelana vrečka, so izdelali s sodelovanjem z Inštitutom za celulozo in papir v Ljubljani. Vrečka pa je potiskana s sonaravno barvo in zlepljena s škrobnim lepilom. Zato jo lahko uporabnik po uporabi reciklira bodisi v domačem kompostniku bodisi med odpadnim papirjem. S tem so vzpostavili nov cikel krožnega gospodarstva in tako prispevajo k naši skupni, bolj trajnostni prihodnosti.
Aha, pa še tega ne pozabimo - obiskovalci imajo možnost polnjenja svojih električnih konjičkov na električni polnilnici, ki je pred Luštno domačijo. Ker jim je mar - tako Luštni domačiji, kot obiskovalcem!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram