Moravske Toplice

Prebuja čutila in omogoča popolno sprostitev - destinacija Moravske Toplice

Najdi nepozabno kombinacijo naravnih lepot, kulinarike, aktivnosti in sprostitve!Turisti in izletniki se, tako kot štorklje, vedno znova vračajo na destinacijo Moravske Toplice, saj jih navdušuje več adutov: pokrajina, kolesarjenje, gastronomija in edinstven mir, ki ga najdejo pri njih.
Ne odlašaj več, odpravi se na nepozaben izlet, krajši oddih ali dolge počitnice v občino Moravske Toplice.

Moravske Toplice so za Prekmurje velika občina, ki leži med neskončno ravnico Ravenskega in Dolinskega ter je obdano z ohranjenim naravnim območjem Goričko, ki ga varujeta Natura 2000 in Krajinski park Goričko.
Pridi torej po nepozabno doživetje, ki bo prebudilo tvoja čutila in ti omogočilo popolno sprostitev. Kaj vse lahko počneš?

FOTO: arhiv TIC Moravske Toplice

Odgovor na to je doooolg, in je odvisen od tvojih želja in interesov. Ampak tu je nekaj predlogov:

  • privošči si prepuščanje zdravilni termalni vodi. V svetu termalnega oddiha si privošči edinstveno izkušnjo v Termah 3000 in Termah Vivat. Pusti se objeti črni mineralni vodi, ki bo nežno zdravila tvoje telo. Poleg tega ponujajo tudi vrhunske storitve wellnessa, kjer lahko poleg telesa razvajaš še duha.
  • Uživanje v prekmurski kulinariki. Okusi pristne in tradicionalne dobrote prekmurske kuhinje. Prepusti se okusom prekmurske gibanice, dödolov, posolanke, zlevank, krapcev, bograča in še česa. Obisk lokalnih restavracij omogoča, da okusiš pravo dušo prekmurske kulinarike.
  • Raziskovanje na dveh kolesih. Najemi kolo ali električno kolo v Bike Centru Moravske Toplice in se podaj na pustolovščino po 10. raznovrstnih kolesarskih poteh, ali pa ga mahni kar po svoje! Skupaj je na voljo 250 kilometrov označenih poti, dolžina posamezne poti pa je med 6 do 52 kilometrov. Na kolesu boš lahko raziskoval znamenitosti destinacije Moravske Toplice in okoliških vasic. Na voljo je tudi zemljevid "Raj za kolesarje", ki ti bo pomagal pri načrtovanju poti.
  • Srečanje z lokalnimi ponudniki. Odkrij zgodbe in ponudbo lokalnih ponudnikov hrane, živil, medu, čokolade ter pridelovalcev in predelovalcev. Spoznaj pristne izdelke, kot so med in medenjaki za vsak okus v Medičarstvu Celec Ratkovci, domače sire iz ovčjega, kozjega in kravjega mleka v Sirarstvu Tinka v Domanjševcih, Gorički sir pri Sabini Lehner v Ratkovcih ter edinstvene okuse čokolade v Čokoladnici Passero Tešanovci in v hiši Tara v Moravskih Toplicah. Ne zamudi obiska zeliščnega posestva Vidov Brejg! Gre za svežo atrakcijo v že dolgoletni turistično zanimivi destinaciji Moravskih Toplic. Ne spreglejte, da na destinaciji najdete številne lokalne ponudnike bučnega olja. Vsi lokalni ponudniki so zbrani tukaj: https://www.visitmoravsketoplice.com/si/vsebina/516/Lokalna-ponudba
  • Odkrivanje bisera sakralne umetnosti. Poglobi se v zgodovino obiska srednjeveške rotunde v Selu, kjer ti TIC Selo omogoča vodene oglede. Poleg tega obišči Plečnikovo cerkev v Bogojini, ki je znana kot “bela golobica” ter župnijsko cerkev sv. Martina v Martjancih.
  • Vinski užitki na vinorodnih gričih. Obišči vinorodne griče in vinarje ter se prepusti okušanju odličnih lokalnih vin. Vinotoči na relacijah Jelovškov breg - Suhi Vrh, Vršič - Bogojina ter Gaj - Filovci te bodo navdušili s svojo gostoljubnostjo in izjemnimi vini.
  • dkrivanje neokrnjenih kotičkov narave. S kolesom bo potep po naravi še lepši in odkrivanje skritih kotičkov, kot je dvignjena lesena pot po močvari v Lončarovcih, tematska pot metuljev v Motvarjevcih, ki je prilagojena tudi za slepe, ter Časarov mlin v Berkovcih, še bolj zanimivo.
  • Okolju prijazno prenočevanje. Izkoristi možnost prenočevanja v okoljsko certificiranih turističnih ponudnikih in zelenih namestitvah. Destinacija Moravske Toplice je prejemnica zlatega trajnostnega znaka Slovenia Green, kar zagotavlja, da boš spal v naravi prijaznem okolju.
  • Glasbeno in kulturno dogajanje. V okviru "Poletja v Moravskih Toplicah" lahko uživaš v pestrem glasbenem programu. Ob četrtkih in sobotah se odvijajo večerni koncerti lokalnih glasbenikov. Prepusti se čarom unikatne lokalne kulture in gastronomije ter si privošči res pristno doživetje.
KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram