Galerija Murska Sobota

Murska Sobota je leta 2965 postala kuturno bogatejša, saj so odprli Razstavni paviljno arhitekta Franca Novaka. V njej so na začetku razstavljali likovni ustvarjalci iz ožje regije, pozneje pa so se jim priključile še razstave iz širšega slovenskega in mednarodnega prostora.
Paviljon je sprva deloval pod okriljem Pokrajinskega muzeja Murska Sobota, nato pod Delavsko univerzo Murska Sobota. Nato so se Paviljon, Pokrajinska in študijska knjižnica, Pokrajinski muzej in kino Park, priključili novo nastalemu Kulturnemu centru Murska Sobota, enemu od prvih tovrstnih centrov v Sloveniji.
Od leta 1992 Galerija Murska Sobota deluje kot samostojni kulturni zavod, ki je svoje mesto pod soncem našel v središču mesta - na Kocljevi ulici ob Trgu kulture in ob Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.
Galerija ima stalno zbirko, ki obsega 686 umetnin; slik, kiparskih del in del na papirju. V stalni zbirki so predvsem dela pomurskih akademskih likovnih umetnikov, pa tudi ostali slovenski umetniki. Edinstven segment stalne zbirke so skulpture, odkupljene na nekdanjih Jugoslovanskih bienalih male plastike in kasnejših Evropskih trienalih male plastike.
Poleg stalne zbirke pripravljajo vedno zanimive, aktualne in pogleda vredne razstave, na katere vabijo najzanimivejše umetnike in umetnine.
Poleti - julija in avgusta - je Galerija odprta v ponedeljek, torek, sredo in petek med 7.30 in 15.00, v četrtek med 7.30 in 16.30 ter v soboto med 9.00 in 12.00. Ob nedeljah in praznikih je zaprta; razen 8. februarja.
Če si hočete ogledati aktualne razstave v odpiralnem času med ponedeljkom in petkom, je najava skupin obvezna vsaj teden dni prej.

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram