Lendava

Lendava - prostor prepletanja več kultur.

Prekmurje je polno majhnih in svetlih zakladov in eden takih je Lendava, drugo največje mesto v Prekmurju in najvzhodnejše mesto Slovenije.

Lendava je živi preplet kultur, saj tukaj sobivata predvsem slovenska in madžarska kultura. Tukaj, v mestu tik ob meji z Madžarsko, živi etnično mešano prebivalstvo. Četrtina prebivalcev Lendave je namreč madžarske narodnosti, napisi, javne službe in šolstvo pa so dvojezični.

Lendava je središče občine z istim imenom; mesto pa leži pod Lendavskimi goricami, deloma še na Dolinskem.
Nad mestom kraljuje Grad Lendava, v katerem sta doma Muzej in Galerija.
Zanimivosti, vredne ogleda v Lendavi pa so še Cerkev svete Katarine, ki vas bo očarala s svojo arhitekturo, Evangeličanska cerkev bo dodala pridih raznolikosti, tukaj pa je tudi Sinagoga Lendava s čisto svojo zgodbo.
A to še ni vse! V Lendavskih goricah vas čaka vas prava pustolovščina, saj vas bo kapelica Svete Trojice popeljala v višave, medtem ko bo Stolp Vinarium nagradil vaše oči z razgledom, kot ga še niste doživeli!
Oh, potrebujete sprostitev? Brez skrbi, Prekmurje ve, kako vas razvajati. Pozabite na skrbi in se potopite v posebno vodo v Termah Lendava. Ta voda je zlata vredna, saj - pravijo domačini - kopanje v tej vodi človeka pomladi! Res! Analize so namreč pokazale, da je voda pod Lendavo posebna, fosilna naftna voda, ki lajša različne težave, povezane s starostjo.
Terme so tako tukaj čisto po naključju, saj so, ko so iskali nafto, delali naftne vrtine, našli pa vročo fosilno naftno vodo.
Voda, wellness, uživanje - to je vse, kar potrebujete za srečo! In očitno tudi za mladost.

Torej, dragi popotniki, če želite v enem mestu doživeti preplet kultur, se sprehoditi skozi zgodovino, uživati v čudoviti naravi in se razvajati v termalni pomlajevalni vodi, potem je Lendava prava destinacija za vas. Pridite, doživite in se prepričajte sami - v Lendavi je vedno čas za nepozabno avanturo!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram