Slatinski vrelec Nuskova

Slatinski vrelec Nuskova - Vrelec najboljše mineralne vode v Sloveniji!

Ni bilo enkrat, da so ljudje v Prekmurju iskali nafto in našli toplo vodo; to se je zgodilo večkrat. No, ampak zgodba slatinskega vrelca v Nuskovi pa govori o tem, da so iskali toplo vodo, našli pa … ne, ne nafte. Našli so naravno mineralno vodo! In to kakšno! Najboljše kakovosti v Sloveniji, vsebuje pa zelo veliko železa in je zato odlična predvsem za tiste, ki nam primanjkuje železa v krvi. Ker pa ima mineralna voda v sebi toliko železa, ima zelo specifičen okus in ni tako popularna za pitje, kot so nekatere druge slovenske mineralne vode.
Drugače pa njeno kakovsto potrjujejo testi ljubljanske fakultete za kemijo, vi pa se pripeljite in se prepričajte!
Izvir slatine, kot mineralno vodo imenujejo v Prekmurju, je med Nuskovo in Serdico; če se boste peljali po tamkašnji cesti, ne boste mogli zgrešiti, saj je le izvir le nekaj metrov stran od ceste.
Z glavne ceste med Rogašovci in Kuzmo v naselju Nuskova zavijte levo pri tabli za slatinski vrelec Nuskova. Avto parkirajte na urejenem parkirišču tik ob cesti. Pot nato peš nadaljujte do vrelca, potrebovali boste približno 5 minut.
V njegovi bližini pa je drevored vrb.
Lepo urejen izvir, do katerega vodi ličen leseni mostiček, pot do vrelca pa vodi mimo drevoreda starih vrb, vrelec je bil obnovljen leta 2008.
Ob kamnitem izviru, kjer iz globin neprekinjeno žubori mineralna voda, je urejeno leseno počivališče z mizo in klopco, ob njem pa stoji informativna tabla, na kateri boste našli nekaj precej zanimivih podatkov o izviru.

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram