Prazgodovinska naselbina Razkrižje

S časovim strojem nazaj v prazgodovino

V občini Razkrižje na robu naselja Šafarsko stoji časovni stroj, ki je svoj čas ustavil v prazgodovini, natančneje 5 500 let nazaj.
Tam namreč stoji prazgodovinska naselbina Gradišče, ki prikazuje življenje pred več kot 5 tisoč leti.
Točno na mestu, kjer so arheologi našli ostanke lončenih posod iz bakrene dobe, kasneje pa še vrsto drugih predmetov ter odtise starodavnih stavb, so domačini postavili in rekonstruirali prazgodovinsko vas, ki si jo lahko ljudje ogledajo - in to brezplačno!
Pred več kot pet tisoč leti je namreč tukaj stala naselbina lesenih kolib, ki so bile prepletene s šibjem in ometane z ilovico, koče pa so bile pokrite s slamo ali trstiko. V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Murska Sobota so Razkrižani tukaj postavili prazgodovinsko naselbino.
To zanimivo naselbino si lahko ogledate sami, brezplačno. Za skupine, ki se predhodno najavijo, pa domačini pripravijo prikaz življenja tedanjih prebivalcev, njihov način življenja, prehranjevanja – peko kruha v prapeči, obdelavo zemlje s kamnitim ralom, izdelovanje kamnitega orodja; v vse pa z veseljem vključijo tudi obiskovalce.
Predstava traja 45 minut in je res zanimiva vsem - tako otrokom kot vsem ostalim.

Pridite v času nazaj in podoživite naše prednike!

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram