Nena Poljanšek - potopis

Prekmurje je naravnost idealno tudi za družine!

Ker popotnik, navdušenec nad potepanjem ali turist najlažje dá nasvet drugemu navdušencu nad odkrivanjem novega, smo poklepetali z Neno Poljanšek, ki je Slovenka, a živi v Franciji ter rada raziskuje Prekmurje!Preberite, kaj vse je že videla in kaj tako iz lastnih izkušenj priporoča drugim!

Nena: “V Prekmurje prihajamo najmanj enkrat letno, na obisk ali daljše počitnice k moji sestri na Goričko v Bokrače. Če je to krajši obisk za nekaj dni, smo največkrat kar doma, ko pa so počitnice daljše, pa imamo radi krajše enodnevne izlete po Prekmurju.
Do zdaj je ideje največkrat iskala moja sestra, zdaj pa smo odkrili zakladnico idej na spletni strani www.napocitnice.si, da bodo naše počitnice v Prekmurju še hitreje minile!”

Kaj si v Prekmurju že videla?

Nena: “Mislim, da smo se prav vsake poletne počitnice najmanj enkrat ohladili v Murskosoboškem kopališču, prav tako smo se sprehodili po Murskosoboškem parku okoli gradu, kopali in zabavali pa smo se tudi že v športnem parku na Expanu. Obiskali smo Doživljajski park Vulkanija, Učno pot na Tromeji, grad Grad na Goričkem, pa Bukovniško jezero z Vidovim izvirom. To poletje smo bili pa prvič na Sotinskem bregu ali na prekmurskem Triglavu, kot ga imenujejo, in na celodnevnem kopanju v Radencih! Ogledali smo si tudi že kolesarsko tekmo v kolesarskem parku na Tromeji. Pa da seveda ne pozabim na Bowling v Maximusu. Enkrat smo prišli tudi pozimi, takrat smo se drsali na zunanjem drsališču v Murski Soboti.
Velikokrat pa se odpravimo na pohode v okolici Bokračev, da se izognemo vožnji z avtomobilom.”

In kaj te je najbolj pritegnilo?

Nena: “Ker smo na počitnicah z otroki, se naše dejavnosti prilagajajo njihovi starosti in interesom. Najin najmlajši bi trenutno najraje preživel vse dneve na kopališču, “ta velika” pa na fitnesu v Expano. Glede na to, da se vsi radi razmigamo in preživimo čas v naravi, nas športne aktivnosti v naravi najbolj pritegnejo. Naslednji projekt bo pripeljati iz Francije naša kolesa, da se bomo lahko opravili še na kolesarske izlete po Prekmurju.
Drugače smo pa tudi ljubitelji glasbe in koncertov, tako da si poskušamo vedno ogledati tudi kakšen koncert ali na Soboških dnevih, pa tudi na koncertu v Veliki Polani smo že bili. Letos smo si ogledali tudi koncert v čudovitem ambientu v Panovcih 9 pri Križevcih, v sklopu Zvočnih barv.”

Kaj bi ti priporočala v Prekmurju v ogled drugim, predvsem družinam?

Nena: “Moram priznati, da nismo bili prav nikjer, kamor smo se odpravili, razočarani. Vulkanija je super za mlajše otroke! Expano je krasen, da se veliki in mali pošteno utrudijo, poleg tega lahko starši tam v miru spijemo kavico. 😉 Kopališče v Murski Soboti je dobra ponudba za ugodno ceno. Nasploh ljubitelji narave v Prekmurju ne boste razočarani; peš poti so primerne tudi za najmlajše otroke. Pa super športni poligon imajo - za male in velike - v Križevcih pri Ljutomeru, kamor smo prav tako že večkrat šli - vstop je brezplačen, imajo pa tudi mali bar za osvežitev v poletnih dnevih.

In hrana? Kaj od prekmurske hrane ti je najbolj všeč?

Nena: “Špricar! 🙂 Pa vsako leto se odpeljem domov z enim litrom bučnega olja iz Prekmurja, ki ga obožujem in ga pri nas ne dobim - domačega, seveda.
Glede hrane težko rečem, kaj mi je najbolj všeč, ker preveč radi jemo, še posebej kar nam drugi pripravijo. 🙂 Bograč je super, ga moram enkrat sama narediti, posolanka je slastna. Nisem pa najbolj navdušena nad Prekmursko gibanico; a to je samo moje mnenje - imam nareč raje Blejsko kremšnito, Verjetno zato, ker sem Gorenjka.“

KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram