Razkrižje

Odkrijte edinstven kot Slovenije - Razkriški kot!

Ste pripravljeni na nepozabno doživetje, polno kulturnih zakladov, naravnih lepot in sproščujočih trenutkov? Dobrodošli v Razkriškem kotu, kjer je na majhnem območju skoncentriran raznolik turistični raj! Tukaj boste namreč našli vse, kar potrebujete za popoln oddih.

Naravna energijska bogastva
Razkriški kot je na biotsko izjemno bogatem območju med reko Muro in njenim pritokom Ščavnico, kar ga naredi za res pravi raj za rekreacijo in sprostitev. 21 zdravilnih energijskih točk, ki so tukaj, vam bo pomagalo obnoviti energijo in umakniti se od vsakodnevnega stresa.

Bogata kulturna dedščina
Razkriški kot ima izjemno bogato kulturno dediščino, ki se odraža v ohranjenih šegah, običajih in navadah lokalnih prebivalcev. Ta destinacija je vključena v Zeleno shemo slovenskega turizma, kar pomeni, da skrbijo za trajnostni turizem in ohranjanje narave. Odkupili in zaščitili so gozd črne jelše ter ohranjajo redke drevesne sorte ob turistični pešpoti. Tudi opremo, kot so leseni smerokazi, klopi in igrala, so naredili iz naravnih materialov.

Edinstvene doživljajske priložnosti
Doživetje v Razkriškem kotu vključuje nepozaben obisk prazgodovinske naselbine, kjer lahko obiskovalci doživijo življenje izpred 5 500 let. Izven mestnega vrveža in naglice boste našli tudi moderno zemljanko oziroma Hobbit hiško, zgrajeno iz popolnoma naravnih materialov. Apartma Zemljanka je prostor, kjer se telo in duša lahko popolnoma spočijeta.

Okusi kulinarike
Razkriški kot se ponaša z razkriškimi mlinci, edinstveno kulinarično posebnostjo, ki jo pripravljajo članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Okušajte lokalno hrano in vina ter spoznajte okuse, ki so značilni za to območje.

Gostoljubnost lokalnih prebivalcev
Lokalni prebivalci aktivno sodelujejo v ponudbi bodisi kot gostinci, turistični vodniki, igralci v prikazih ali pri pripravi lokalnih specialitet. Z njihovo pomočjo boste bolje razumeli dušo tega območja.

Raziščite lokalno zgodovino, arhitekturo in umetnost:
Najboljši način, da se poglobite v lokalno zgodovino, arhitekturo in umetnost, je obisk z organizirano skupino in s predhodno najavo. Tako boste Razkriški kot lahko popolnoma doživeli, vključno s prikazom življenja pred 5 500 leti v prazgodovinski naselbini Gradišče na Šafarskem, pa tudi z ljudskimi verovanji, povezanimi z zdravilno vodo iz Ivanovega izvira.
Pripravite se na nepozabno doživetje v Razkriškem kotu, kjer vas čakajo naravna lepota, kultura, tradicija, sprostitev in priložnost, da se povežete z lokalnim prebivalstvom. Dobrodošli v tem majhnem, a izjemno raznolikem kotičku Slovenije!

Božična noč v Razkrižju

Doživite praznični čar prave Božične noči na Razkrižju Pridružite se čarobnemu doživetju Božične noči ob Ivanovem izviru na Razkrižju!Gre za dogodek, ki združuje kakovostno izvedbo, kulturno bogastvo ter čar verske tradicije. Predstava je organizirana v sodelovanju s Turistično narodopisnim društvom Razkrižje, letos že 24. po vrsti! Kot vedno bo Božična noč nepozabno doživetje v prelepem […]
Poglej

Prazgodovinska naselbina Razkrižje

S časovim strojem nazaj v prazgodovino V občini Razkrižje na robu naselja Šafarsko stoji časovni stroj, ki je svoj čas ustavil v prazgodovini, natančneje 5 500 let nazaj.Tam namreč stoji prazgodovinska naselbina Gradišče, ki prikazuje življenje pred več kot 5 tisoč leti.Točno na mestu, kjer so arheologi našli ostanke lončenih posod iz bakrene dobe, kasneje […]
Poglej
KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram