Ste že kdaj okusili jed, ki ni bila le slastna, temveč je nosila spomin? Takšno, ki vas za hip popelje v čase, ko so kuhinje dišale po domačem kruhu iz peči, ko so se recepti predajali iz rok v roke in ko je vsak grižljaj povedal svojo zgodbo?
Ko v kisli juhi odkriješ zgodbo štirih generacij
Če po Pomurju le potujete ali pa ste doma nekje med prekmurskimi ravnicami in prleškimi griči, obstaja kraj, kjer hrana ni le hrana – je doživetje. Dobrodošli v Gostilni Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer štiri generacije družine Mencinger že skoraj stoletje s srcem in ustvarjalnostjo pišejo kulinarično zgodbo, ki je vredna vsakega obiska.
Ko se Amerika vrne v Gornjo Radgono
Zgodba Gostilne Mencinger se začne že v 30. letih prejšnjega stoletja, ko se družina Mencinger vrne iz daljne Pensilvanije v ZDA in kupi domačijo v Črešnjevcih. Kar se začne kot gospodarsko posestvo, danes pa živi kot prava oaza pristne panonske kulinarike, ki jo sedaj s ponosom vodi Matej Štefanec, pravnuk ustanoviteljev.
In Matej ni le lastnik – je kuhar, vizionar in glasnik družinske dediščine. Ob pomoči staršev in babice Marije danes skrbi, da gostje ne okušajo le jedi, temveč tudi zgodbe, ki se skrivajo za njimi.
Tradicionalna panonska kuhinja, sveže začinjena s sodobnostjo
V Gostilni Mencinger ne boste našli eksotičnih sestavin z drugega konca sveta. Boste pa našli nekaj veliko boljšega: sestavine iz vrta mame Danice, sveže sadje iz domačega sadovnjaka, meso iz domače tunke in začimbe, ki niso kupljene, ampak nabrane s skrbjo in znanjem prednikov.
Kisla juha z želodčki po receptu babice Marije? Absolutna klasika.
Goveji golaž, potica, prekajena svinjska krača? Vredni vsake vožnje.
In če prisegate na sodobnejše okuse – tukajšnji bučni njoki vas bodo prepričali, da veganska hrana ni nikdar dolgočasna.
Gostilna Mencinger združuje najboljše iz obeh svetov – spoštovanje do tradicije in drznost sodobnega pristopa. Jedi so lahkotne, vizualno dovršene, a še vedno z okusom domače kuhinje. Idealno za tiste, ki si želijo uživati, a se ne preobjesti.
Ekipa z dušo – in kuhalnico v pravih rokah
Ne preseneča, da v tej gostilni ni prostora za površnost. Kuhinja diha z dušo – Cvetka, ki v gostilni kuha že 30 let, in chef Matej, ki s svojo mlado ekipo ustvarja vzdušje, kjer se – kot pravijo sami – "uživa, uči in sprosti od vrveža današnjega časa."
Gostilna ni le prostor za obed. Je prostor za srečanja, obujanje spominov, ustvarjanje novih zgodb in predvsem – za užitek.
Stalna ponudba, ki nikdar ne razočara
Če ste med tistimi, ki radi veste, kaj pričakovati – brez skrbi. Gostilna Mencinger ponuja stalno kulinarično osnovo, kjer ne manjkajo klasike, kot so meso iz tunke, zaseka, domač hren in bogate predjedi. Ljubitelji mesa bodo navdušeni nad telečjo pečenko, golažem in kračo, sladkosnedi pa nad gibanico, štrudljem ali sezonsko pito.
In še nekaj: vsak gost se tukaj počuti doma. Če ne jeste mesa, vas ne bodo postavili na stranski tir – poskrbijo tudi za veganske in vegetarijanske krožnike. In to ne z rezino paradižnika, ampak s skrbno pripravljenimi sezonskimi dobrotami.
V osrčju Pomurja – dostopno, domače, doživeto
Gostilna Mencinger leži v slikovitem kraju Črešnjevci, tik ob Gornji Radgoni. Od koderkoli boste že prišli, tukaj bo popoln postanek na izletu po Pomurju. Morda po obisku vinske kleti, morda po sprehodu ob Muri, ali pa kar tako, ker si želite nekaj posebnega.
Ne čakajte priložnosti – ustvarite si jo!
Turisti, izletniki, radovedneži in ljubitelji dobrega – Gostilna Mencinger ni le gostilna, ampak izkušnja, ki jo Pomurje ponuja z največjim ponosom. To ni prostor, kjer zgolj jeste. To je kraj, kjer se spomnite, kaj pomeni "domače". Kjer vsaka žlica nosi zgodovino, vsak krožnik prihodnost in vsak nasmeh hvaležnost.
Sledite okusu, ki vas popelje domov – pojdite v Gostilno Mencinger.
Zakaj?
Ker so najboljši spomini vedno povezani z dobro hrano.
Najdete jih na naslovu:
Črešnjevci 93
Gornja Radgona
Slovenija
T: +386 40 278 700
E: info@gostilna-mencinger.si
Odpiralni čas:
Ponedeljek
Zaprto
Torek - Petek
09:00 – 20:30
Sobota
11:00 - 20:30
Nedelja
11:00 - 15:00
Fotografije: Gostilna Mencinger