Gurmanski raj

Da je Prekmurje raj tudi za gurmane, boste spoznali kmalu, saj je pokrajina znana po pristnih tradicionalnih posebnostih, ki so raznolike, kakor je raznoliko tudi geografsko območje, ki se razprostira prek Panonske nižine do Lendavskih goric in Goričkega.

Prav tukaj se boste podali na nepozabno kulinarično popotovanje.

Že stoletja so ljudje v Prekmurju ohranjali tradicijo priprave domačih dobrot in še danes boste lahko okusili pravo prekmursko gibanco, ki vas bo navdušila s svojimi plastmi skrbno izbranih nadevov. Pa bograč, ki je kralj prekmurske kuhinje, kjer se meso, čebula, krompir in začimbe združijo v popolno harmonijo okusov. Ne pozabite na dödöle, tradicionalno prekmursko krompirjevo jed, podobno žgancem, ki jih spremlja slastna smetanova omaka.

Razvajajte svoje brbončice z retaši, ki bodo osvežili vaše okušanje. Poskusite zlevanko, res posebno jed ali različne prekmurske pogače, ki so sinonim za domačnost in so bile vedno cenjene ter poznane tako v Prekmurju kot daleč naokoli.

V bogati kulinarični ponudbi Prekmurja ob tradicionalnih jedeh najdemo tudi kakovostna vina, žganja, marmelade, likerje in mnogo drugih podobnih izdelkov.

Zato se vsekakor ustavite v lokalnih vinskih kleteh in se prepustite razvajanju z odličnimi vinskimi kapljicami, ki jih Prekmurje ponosno predstavlja.

Naš gurmanski raj vas vabi, da se prepustite razvajanju svojih brbončic. Pridite in doživite kulinarično dediščino Prekmurja, ki vas bo navdušila s svojo pristnostjo in okusom. Vse to v objemu prekmurske pokrajine, kar bo še povečalo užitek in popolnost vsakega grižljaja.

Pridružite se nam v gurmanskem raju in dovolite, da vaša kulinarična doživetja postanejo nepozabna!

SKOK ČEZ MURO

Turistična kmetija HLEBEC Ko boste spoznali Turistično kmetijo Hlebec, bo vse ostalo samo senca … Ne verjamete? Kar preverite. Pri Hlebcu se tradicija združuje z modernim, okusi srečujejo vinske užitke, vsak obisk pa postane edinstvena pustolovščina. Njihova domačija vabi k odkrivanju čarobnosti narave, prijaznosti ljudi in vrhunskih užitkov, ki jih ponujajo njihova vrhunska vina in […]
Poglej

Picerija in restavracija Zvezda Beltinci

Kulinarična Zvezda sredi Beltincev V piceriji in restavraciji Zvezda se odlična kulinarika sreča z udobjem in retro šarmom. Njihova gostilna je več kot le prostor za okusno hrano - je prostor, kjer se ustvarijo nepozabni trenutki ob mizi, polni smeha in odličnih okusov. Kulinarična raznolikost Za vas so pripravili pravo kulinarično popotovanje. Njihova specialiteta so […]
Poglej

Gostilna, picerija in penzion Ajda na Cankovi

Kraj, kjer se zgodba okusa začne Dobrodošli na Cankovi! V gostilni, piceriji, in penzionu Ajda boste našli … no, pa gremo - lepo počasi. Kot je tudi prav, če pridete uživat! Ajda je na Cankovi središče dogajanja. V notranjih prostorih imajo 50 sedežev in to je kraj, kjer se zgodba dobrega okusa začne. Ko stopite […]
Poglej

Restavracija Zvezda v središču Murske Sobote

Gastronomsko, kulturno in hotelsko središče Zvezda ima pečat legendarne prekmurske zgodovine V srcu mesta Murska Sobota najdete kompleks Zvezda – pravo gastronomsko, kulturno in hotelsko središče. Sestavljajo ga: restavracija in pivnica, Salon Murska Republika, pivovarna ter sodobno opremljen hotel Zvezda. Ta priljubljen kompleks predstavlja tradicionalno stičišče domačinov in hkrati idealno izhodišče za poslovneže, izletnike ter […]
Poglej

Gostilna Na Jasi v Bodoncih

Kulinarika, dobro vzdušje in razgled po skoraj celem Prekmurju - Na jasiV Gostilni Na jasi v Bodoncih v Prekmurju, imajo za vas pripravljene številnedomače kulinarične poslastice. S svojo predanostjo tradicionalni prekmurskikulinariki so postali priljubljeno zatočišče za ljubitelje avtentične hrane in prijetnegavzdušja.Stari recepti z modernimi pristopi.Gostje imajo tukaj priložnost raziskati bogat okus Prekmurja skozi raznovrstnoponudbo jedi, […]
Poglej

Ajdova zlejvanka

Ajdova zlejvanka - sladica ali samostojna jed Osnovna sestavina ajdove zlejvanke je seveda ajdova moka, ki je po pričevanju pri nas v Prekmurju, za razliko od bele pšenične moke, ni nikoli primanjkovalo.Ajdovo zlejvanko lahko ponudimo kot samostojno jed, toplo predjed, prilogo ali prigrizek. V gostilni Zeleni Gaj v Fokovcih jo  postrežejo z dodatkom kisle smetane […]
Poglej

Bunker bar

Bunker - užitek v postapokaliptični zabavi Zgodba, ki stoji v ozadju Bukerja je zgodba o postapokaliptičnem zatočišču v osrčju okrožja X, nekdanje Murske Sobote. Potopite se v svet, v katerem so ostala le opustošena ozemlja, ostanki preteklosti pa so zaviti v pepel in strupeno meglo. Sredi tega kaosa je Bunker zatočišče za preživele, v katerem […]
Poglej

Koline

Koline so zelo znana jed v Prekmurju. V gostilnah jih pečejo v jesenskem in v zimskem času. Zakaj? Preberite v zapisu Urške Fartelj na blogu 220 stopinj poševno https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koline-ajdove-in-prosene-krvavice-kasnice-klobase-ocvirki-mast-zaseka-prekajevanje-mesa-in-se-kaj Koline so lahko iz ajdove in prosene kaše ali tudi take, da k ajdovi kaši dodamo še kri. Tem potem pravimo, da so krvavice. Koline spečemo […]
Poglej

Indinjača ali repnjača

Indinjača je stara prekmurska ljudska jed, značilna predvsem za jesenski čas. Nekdaj so jo ženske pekle okrog 1. novembra in jo postregle kot glavno jed, danes pa je bolj poznana kot posladek po kosilu. Lahko so pripravljene z različnimi nadevi: jabolka, skuta, repa in zelje. Indinjači pripravljeni z repo, pravimo tudi repnjača.
Poglej
KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram