Gurmanski raj

Da je Prekmurje raj tudi za gurmane, boste spoznali kmalu, saj je pokrajina znana po pristnih tradicionalnih posebnostih, ki so raznolike, kakor je raznoliko tudi geografsko območje, ki se razprostira prek Panonske nižine do Lendavskih goric in Goričkega.

Prav tukaj se boste podali na nepozabno kulinarično popotovanje.

Že stoletja so ljudje v Prekmurju ohranjali tradicijo priprave domačih dobrot in še danes boste lahko okusili pravo prekmursko gibanco, ki vas bo navdušila s svojimi plastmi skrbno izbranih nadevov. Pa bograč, ki je kralj prekmurske kuhinje, kjer se meso, čebula, krompir in začimbe združijo v popolno harmonijo okusov. Ne pozabite na dödöle, tradicionalno prekmursko krompirjevo jed, podobno žgancem, ki jih spremlja slastna smetanova omaka.

Razvajajte svoje brbončice z retaši, ki bodo osvežili vaše okušanje. Poskusite zlevanko, res posebno jed ali različne prekmurske pogače, ki so sinonim za domačnost in so bile vedno cenjene ter poznane tako v Prekmurju kot daleč naokoli.

V bogati kulinarični ponudbi Prekmurja ob tradicionalnih jedeh najdemo tudi kakovostna vina, žganja, marmelade, likerje in mnogo drugih podobnih izdelkov.

Zato se vsekakor ustavite v lokalnih vinskih kleteh in se prepustite razvajanju z odličnimi vinskimi kapljicami, ki jih Prekmurje ponosno predstavlja.

Naš gurmanski raj vas vabi, da se prepustite razvajanju svojih brbončic. Pridite in doživite kulinarično dediščino Prekmurja, ki vas bo navdušila s svojo pristnostjo in okusom. Vse to v objemu prekmurske pokrajine, kar bo še povečalo užitek in popolnost vsakega grižljaja.

Pridružite se nam v gurmanskem raju in dovolite, da vaša kulinarična doživetja postanejo nepozabna!

Langaš

Langaš – ocvrto krompirjevo pecivo V Prekmurju skoraj ne mine veselica brez langaša.Prav tako ne mine obisk Murske Sobote, da ne bi v bližini avtobusne postaje zagledali KIOSK z napisom LANGAŠ.Ta kiosk stoji v Murski Soboti že več kot 50 let. Ponuja legendarni langaš s česnom, pomfri in pečenega piščanca.Ne boste ga zgrešili, če iz […]
Poglej

Posestvo Gjerkeš

Očarljiva preteklost in skriti zeleni raj: Posestvo Gjerkeš, posestvo okusovNa skrajnem zahodu Krajinskega parka Goričko vas v Fikšincih čaka ponovno oživljena zgodovina.Hiša na posestvu Gjerkeš datira namreč v leto 1925. Zanjo so skrbno skrbeli, tako da je v njej še ohranjeno originalno pohištvo!Poleg očarljivega pridiha preteklosti pa se tukaj popolnoma izrazi umirjenost narave: posestvo Gjerkeš […]
Poglej

Turistična kmetija Puhan

Turistična kmetija Puhan v Bogojini - Odlična vina in hrana pripravljena iz doma pridelanih surovin! Na obronkih goričkega se med vinogradi nad Plečnikovo cerkvijo v Bogojini nahaja Turistična kmetija Puhan. Na družinski kmetiji sami skrbijo za vse korake od njive do krožnika, ter gostom ponujajo nepozabno doživetje prekmurske kulinarike. Kmetija leži na odlični lokaciji, saj […]
Poglej

Nona

Vam kruli v želodcu? Edina rešitev, ko človek lačen je, da se najé!In kdo najbolj vé, kako in kaj v kuhinji je? Ja babice vendar!Tako je pred leti v Mursko Soboto prišla Nona. In si malo ven iz centra Sobote, na poti proti nakupovalnem središčem - saj veste, nikoli ni dobro iti v trgovino lačen […]
Poglej

Šunkarna Kodila

Okusi in vonjave Prekmurja pri Kodili Pokrajina nas, ko vstopimo na njeno površino, prevzame z vsemi našimi čutili.Ne hrani le naših oči, ima tudi posebne zvoke, navdušuje z vonjem in okusom. Vse to botruje k primarni in telesni izkušnji, ki je nikoli ne izbrišeš iz spomina.To je Prekmurje. To je Prekmurje sploh, če se ustaviš […]
Poglej

Posestvo Passero - čokoladnica in kavarna

Jurka, bezeg in gibanica, zakamuflirani v čokolado Ena najbolj zabavnih iger je “ugani, kaj je notri”.In prav to se lahko - otroci bodo več kot navdušeni, verjemite! - igrate s pralinami Posestva Passero sredi Tešanovec.Na zunaj so njihovi pralineji popolnoma enaki. Šele, ko so v ustih, pa ugotoviš, ali gre za samorodno jurko, dišeči bezeg […]
Poglej

PREKMURSKA ŠUNKA

Za prekmursko šunko je ena najbolj razvpitih zgodb Prekmurja - zgodba o stoletjih, v katerih so se ljudje naučili in izurili v tem, kako stegno prašiča spremeniti v edinstveno, neponovljivo gastronomsko umetnost. Tradicija postopkov pridobivanja prekmurske šunke narekuje vse od soljenja, dimljenja, sušenja pa preko zorenja, rezultat pa je najbolj prepoznavna sušena mesnina Prekmurja. Danes […]
Poglej

DÖDOLI

Tudi za dödole v Prekmurju raje ne recite, da so “žganci” ker se ta debata ne bo dobro končala. Ali pa - a v vsakem primeru vam bodo pripravili res slastno in staro prekmursko jed, pri kuhi katere se vsak malo “namuči”, vsaj tako kot vsi Neprekmurci, ko poskušajo izgovoriti ime te jedi. Resda so […]
Poglej

BUJTA REPA

Ime te tradicionalne prekmurske jedi je povezano s časom, ko so jo včasih kuhali - namreč v času kolin, ko so zaklali prašiča. Saj “bujta” po prekmursko pomeni “ubita” in - ker so jo kuhali v času kolin - je v njej seveda svinjsko meso, poleg tega pa še kisla repa in prosena kaša.
Poglej
KJE SMO
SLEDITE NAM
info@napocitnice.si
Vsi zapisi na tem blogu so avtorsko delo in ni dovoljeno kopirati, reproducirati in uporabljati brez avtorjeve privolitve.

OSTANI V STIKU S PREKMURJEM!
envelopemenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram